Снегопочистване


Снегът заваля и започнаха обичайните “снежни неуредици“. Както е известно на всички, след приказно красивия снеговалеж, следва неприятното заледяване заснежната покривка върху пътищата и тротоарите. Макар зимата в България да не е като тази в северните страни, въпреки това си има своите характерни качества. Нашата зима е достатъчно студена и снежна, а проблемът с почистването на улиците стои на дневен ред всеки сезон. Общинските служби за почистване често не смогват в отстраняването на многото сняг и лед. А причината за този проблем се корени в недостатъчно финансиране от общините. Поради което, често в елиминирането на проблема се включват самите граждани. Вървейки по улицата през зимата, можем да видим хора с лопати за сняг, да почистват около блоковите пространства, продавачките да се суетят пред магазините и много по-рядко засичаме общински екип със снегопочистваща техника. Въпреки усилията, снегът си остава. Всички знаем, че ако не се отстрани навреме обилно навалялия сняг, той ще се превърне в отъпкан, замръзнал леден слой. Ако снегът се разтопи, а след това отново паднат температурите, ледената покривка е неминуема. Двете ситуации не са за предпочитане – ледът става опасен за хората и затруднява предвижването им. След като общините нямат достатъчно средства да съдействат при затруднени обстоятелства, остава вариантът, сами да се борим с обилния снеговалеж. За съжаление и този вариант не е достатъчно оптимален. За да се почисти територията пред вход на жилищен блок, се изисква време, а обикновено хората са работещи и се прибират вечер от работа. Докато снегът вали, почти никога няма кой да го почиства, следователно на помощ може да откликнат частните фирми за снегопочистване.

Снегопочистване около жилищни блокове

Както знаем, снегът покрива не само тротоарите, паркингите и около блоковите пространства, той се натрупва и върху покривите на сградите. Това е още един неприятен проблем. Идва топъл и слънчев ден, разтопява снега, след което температурите отново падат и се появят ледени висулки, застрашаващи живота на минувачите. Почистването на покрив от сняг и отстраняване на ледени висулки е опасно занимание, което изисква професионални умения в областта. Не се опитвайте самостоятелно да се занимавате с това, обадете се на фирма за почистване на сняг и се доверете на специалистите. Защото, опитвайки се да отстраните снега и ледените висулки от покрива лично, та дори и с помощ на няколко ваши съседи,  инициативата може да се превърне в нещастен случай.
“Почистване ЕООД“ предлага почистване на сняг на тротоари, улици, пътища, площадки, паркинги, около блокови пространства и разбира се, на покриви. “Почистване ЕООД“ са специалисти в областта. Те са оптималният вариант да имате винаги почистен покрив, паркинг и пространството пред входа на сградата в която живеете или работите. Възползвайки се от абонаментната услуга “почистване на сняг“, вие ще забравите за “снежните“ проблеми за цяла зима. Ние използваме проверена техника и система на работа за отстраняване на сняг, лед и ледените висулки върху покриви и козирки, което ще улесни вашето ежедневие през зимния сезон. Подсигурете си спокойна и безупречна зима.

 

Почистване и отриване на сняг от автомобили


Понякога се случва така, че зимата ни изненадва неприятно с обилни снеговалежи. Снегът затрупва всичко, включително и транспортните средства, с които се движим. Всеки шофьор е имал ситуация, която представлява следното – в петък започва да вали сняг, не спира до понеделник, колата не е ползвана през уикенда и в понеделник сутринта, не можем да я изринем, за да тръгнем на работа. Какво да се прави в такава ситуация? Може да Ви помогне, само фирма за почистване на сняг.“Почистване ЕООД“ почиства и изрива затънали автомобили, камиони и други видове транспортни средства. Ако попаднете в такава ситуация, не се мъчете да чистите автомобила си самостоятелно, защото това ще отнеме часове. Доверете се на професионално обучени хора, които ще изринат колата Ви ефективно и експедитивно.“Почистване ЕООД“ ще върне колата Ви отново в движение в студените зимни дни.